Van már napelem pályázat cégeknek, nem csak háztartásoknak

Már korábban írtam arról, hogy mennyire jók a napelemek, hogy mennyi mindent meg tudtam tanulni róluk, kutyasétáltatás alatt.

Ezt itt el is olvashatjátok: https://turulbolt.hu/kutyasetaltatas-kozben-mindent-megtanultam-a-napelemekrol/ .

Akkor nem vágtunk bele, de láttuk, hogy van egy napelem pályázat cégeknek, ami talán nekünk is segíthet. Nem csak magánszemélyeknek, háztartásoknak, hanem cégeknek is elérhető az a pályázat, amit a Magyar Fejlesztési Bank adott ki.

Nem egy klasszikus értelemben vett pályázat, mert a pályázatokról az jut az eszünkbe, hogy nem kell visszafizetnünk őket, pedig vannak olyan akciók, amiket igenis vissza kell fizetni, csak sokkal kedvezőbb kondíciókkal, mint más kölcsönöket. A hitelek, személyi kölcsönök THM-e, azaz teljes hiteldíj mutatója megmutatja, hogy átlagosan a felvett összeg mennyibe került nekünk.

Ezek a számok gyakran sokkolók, így megéri néha inkább spórolni, mint felvenni egy-egy kölcsönt. A Magyar Fejlesztési Bank pedig most megadja a lehetőséget a cégeknek is. Ez a napelem pályázat cégeknek és háztartásoknak is 0%-os THM-mel kínálja a kölcsönt, aminek még a futamidője is szabadon mozgatható!

Rajtunk múlik az, hogy mennyi ideig szeretnénk fizetni, abszolút a fizetésünkhöz tudjuk alakítani a törlesztőket, így nem kell attól félni, hogy a felvett összeg többszörösét fogjuk visszafizetni a futamidő leteltével.

A cégekről sokszor megfeledkeznek, pedig nekik is nagyon nagy kiadás egy napelem telepítés, ahogyan a háztartásoknak is. Nem csak a háztartások érdemlik meg a napelemek előnyeit, és ezt az Magyar Fejlesztési Bank is belátta, így magánszemélyek és cégek is rendkívül kedvező kondíciókkal vehetik fel ezt a visszatérítendő kölcsönt.

Ez egy egyszeri lehetőség, amivel szeretnénk mi is élni. A napelemesrendszerek.info oldalon láttuk, hogy ők foglalkoznak ezzel a pályázattal, segítenek a tervezésben, a kivitelezésben és mindenben, ami egyébként ehhez a pályázathoz kell.

A patkány éve van, ami az én évem a kínai horoszkóp szerint, így nagyon gondolkozunk rajta, hogy mi is belevágjunk ebbe a projektbe és korszerűsítsük a cég áramellátását. Állatbarátként a környezet, az állatok élőhelyének védelme is nagyon közel áll hozzám, így a napelem telepítés is olyasmi, amibe én is bele szeretnék vágni, bár még mindig csak a tervezési szakaszban vagyunk. Talán ez most a megfelelő alkalom arra,hogy valóban előrébb is lépjünk.