Miért érdemes külföldre menni, dolgozni

alpine-539916_1280

A mai magyarországi helyzetet tekintve, egyre több fiatal dönt az mellett, hogy külföldön folytatja tovább az életet! De már nem csak a fiatalok, hanem családok is döntenek az mellett, hogy máshol folytatják az életüket tovább! Hogy miért?

Mit várhatok a külföldi munkától

Aki fiatalon megy ki dolgozni, már kevés az esély, hogy hazaköltözzön egyszer végleg! Hogy miért írom ezt? Gondoljuk csak végig.

Valaki, huszonévesen, az mellett dönt, hogy kimegy dolgozni. Pár év munka mellett, nem gondolok többre, mint 2-3 év, már egy biztos anyagi hátteret tud felállítani magának.

Vegyük például a vendéglátásban dolgozók esetét. Dolgozhatsz, mint pincér, szakács, cukrász, recepciós, szobalány, konyhalány…számtalan lehetőség van. Persze, nem egyformán keresnek, de 1000 Eurótól, a 2000 Euróig. Azért ha ezt átszámoljuk, és az alsó határt nézzük, aminél azért a szobalány is többet keres, a legrosszabb esetben is, 300.000 Forintot eres havonta. Ez mellett, normális esetben, semmi kiadása nincsen, mert a szállása adott, és a napi háromszori étkezés is biztosítva van!

Élet odakinn

Mint bárhol máshol, így külföldön is, dolgozni kell, hogy megélhessen az ember! Csak nem mindegy, hogy mennyiért?

Körülbelül másfél évvel ezelőtt döntött úgy az egyik barátunk, hogy kimegy Ausztriába dolgozni. Pincérként, elég jó helyzetben volt, így könnyen talált magának munkát is. Mivel családja van, egy 1 éves kisfia, 2 hónap alatt odáig jutottak, hogy a családot is kivitte magával! Ő most még azt mondja, hogy szeretne egyszer hazajönni, lakást venni. De azért elgondolkodtató, ha kint laksz évekig, és felépítesz magad körül egy egzisztenciát, nem biztos, hogy utána az itthoni nehezebb utat fogod választani!

Mielőtt belevágunk egy külföldi munkába, mindenképpen jól át kell gondolni!

Számtalan ország keres ma különböző alkalmazottat. Németország, Olaszország, Svájc, de, az ausztriai munka is nagyon népszerű, főleg a vendéglátás körében. Ha ezek a szakmák egyikében szeretnénk elhelyezkedni, itt biztosan találunk munkát, és abban is biztosak lehetünk, hogy rendesen megfizetik a munkánkat!.