Megtaláltam a legjobb ajánlatot a kiskutyám biztosítására

Egészen kiskoromtól fogva nagy állatbarát vagyok, már gyerekként – mint olyan sokan – azzal nyaggattam a szüleimet, hogy szeretnék egy kiskutyát, de sajnos mivel nem kertes házban laktunk, ez sosem adatott meg, mert arról szó sem lehetett, hogy a lakásban tartsunk egy kutyát.

Ennélfogva, amikor elköltöztem otthonról, és lett saját keresetem, az első dolgom az volt, hogy vettem magamnak egy kiskutyát. Elmondhatom, hogy ő az egyik legfontosabb az életemben a családom és a szeretteim mellett. Minden vele töltött pillanat nagyon sokat jelent nekem, csak azt sajnálom, hogy a munkám és egyéb elfoglaltságaim miatt annyira kevés időm van vele foglalkozni. Mármint nekem kevés, mert én még így is annak érzem, pedig gyanítom, hogy többet foglalkozom vele, mint az átlag szokott az otthon tartott kisállatokkal. Számomra ő ugyanolyan értékű családtag, mint bárki más, akivel felnőttem.

Nagyon féltem is, hogy valami komoly baja esik, amíg nem vagyok otthon, vagy hogy esetleg súlyos betegsége lesz. Ezért gondolkodtam azon, hogy kötök kisállat biztosítást, mert ha ne adj’ Isten felütné a fejét egy ilyen betegség, az utolsó dolog, ami miatt aggodalmaskodni szeretnék, az az anyagiak. 

Utánajártam ennek egy kicsit, és alapvetően két dolgonak kell ehhez megfelelni: egyrészt a kisállatnak rendelkeznie kell kötelező kölyökkori és a későbbiekben ismétlendő oltásokkal, valamint elengedhetetlen, hogy az ISO 11784 szabványnak megfelelő mikrochipes, adatbázisban regisztrált állatazonosítója legyen. Fontos továbbá, hogy kedvencünkre  kizárólag 6 hónapos és 7 éves kora között köthetünk biztosítást, viszont könnyebbség, hogy a hatályba lépett szerződés nem szűnik meg, amikor kisállat betölti a 7 éves kort.

Már nagyon sok biztosító kínál kisállatbiztosítást, így nehéz dolgom volt azzal kapcsolatban, hogy melyiket is válasszam, hiszen külön kisállatbiztosítási csomag is létrejött már erre.

Végül a Pannonsafe ajánlatánál maradtam, mert úgy ítélem meg, hogy az ő ajánlatuk a legkedvezőbb, amelyről azt kell tudni, hogy a kisállatbiztosítást a lakásbiztosítás részeként értelmezik, s így arányaiban sokkal olcsóbban, egy több mindent lefedő biztosításhoz juthatok hozzá.

Ehhez persze tovább kellett tájékozódnom a témában, mert mindezidáig nem sokat tudtam a mindenféle biztosításokról, és eleve tisztáznom kellett néhány dolgot a lakásbiztosításról. A lakásbiztosítás fogalma a szerződésben megjelölt ingatlanban vagy az abban található, elsősorban vagyontárgyakban keletkezett jövőbeli károk helyreállításáért való térítést foglalja magába, amelyet biztosítási díj ellenében fizet ki. 

lakásbiztosítás fogalma

Miután nagyjából képbe kerültem a lakásbiztosítás fogalmával, és az ehhez kapcsolódó alapvető koncepciókkal, már sokkal könnyebben tudtam elnavigálni a különböző biztosítók között, és meghozni a megfelelő döntést. 

A Pannonsafe egyik nagy előnye, hogy majdnem az összes biztosítóval kapcsolatban állnak Magyarországon, és ennek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy minden esetben megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb opciót. Emellett 17 éves szakmai múlttal rendelkeznek, ami garancia arra, hogy tapasztalt szakemberekre bízzuk pénzügyeinket. Ezzel kapcsolatban 6 megoldást kínálnak támogatásunkra. Amennyiben szükségünk van rá, rendelkezésünkre áll pénzügyi alkusz, egyfajta közvetítő ügynök, aki csakis a mi érdekeinket szem előtt tartva képvisel bennünket a Pannonsafe-fel kapcsolatban álló biztosítóknál azért, hogy a számunkra legalkalmasabb feltételeket tudják megteremteni.

Az önkormányzatok, nagyvállalatok számára biztosított független és objektív audit keretében rámutathatnak arra, hogy a biztosítás során mely pontokon nem teljesülnek maximálisan a megrendelői igények. Ehhez további segítséget nyújt a cafeteria-szolgáltatás is, amely segítségével a nagyvállalati ügyfelek sokkal költséghatékonyabb módon oldhatják meg pénzügyeiket.

További kedvező megoldás az online értékesítés lehetősége, amellyel innovatív módon és sokkal gyorsabban intézhetjük a biztosításhoz kapcsolódó ügyeinket. Választhatjuk ezen kívül a Lakástakarék igénybevételét is, amelyből a lakásvásárlást vagy a felújítást fedezhetjük, így eredményesebbek lehetünk az otthonteremtésben. 

Végül pedig létezik egy ingatlanok adás-vételével és bérbeadásával foglalkozó üzletáguk is, amely kereslet és a kínálat tökéletes harmonizálására teremt megfelelő körülményeket.

A lakásbiztosítás fogalmát illető kutatásom közben is ráakadtam a pannonsafe.hu-ra, ahonnan megtudtam, hogy magánszemélyként elengedhetetlenül fontos, hogy rendszeresen átnézzük a lakásbiztosítási szerződésünket, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy-egy újjáépítést, felújítást követően emelkednek az ingatlan vagy az ingóságok értékei. Ez indok lehet arra, hogy módosítsuk a lakásbiztosítási szerződést, ahogyan az is ha új családtag érkezik otthonunkba, például egy kisgyermek, de ide tartozik a kisállat is, amint azt már említettem.

Érdemes kiegészítő biztosítást választani a kisállat, háziállat biztosítása mellett olyan esetekben is, mint például a gépjármű assistance vagy a kiterjesztett garancia, a vállalkozási biztosítás. Emellett szóba jöhetnek még tűz nélküli füst és koromszennyezési, vandalizmus  vagy graffiti által keletkezett károk, esetleg kívülről történt beázás vagy nyitva felejtett nyílászárón befolyt víz általi károk, amelyek költségeit mind-mind megtéríti a biztosító. Hasonlóképpen számíthatunk a biztosítóra egy esetleges csőtörés következtében elfolyt víz okán létrejött, vagy a kerti bútorokban, napkollektorban keletkezett károk esetén, ahogyan besurranással, illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén is téríthet a biztosító.

Ezeket érdemes észben tartani, mert egy ilyen előre nem látható malőr bekövetkeztében elég rossz helyzetbe kerülhetünk anyagilag, ha nincs biztosításunk. 

Ugyanakkor bármilyen biztosítás megkötésére is szánjuk el magunkat, soha ne mulasszunk el alaposan utánajárni, hogy milyen feltételek megvalósulása esetén fizet nekünk a biztosító. A betöréses esetekben például elengedhetetlen, hogy azonnal értesítsük a rendőrséget, illetve legfeljebb két napon belül a biztosítót is. Csak a rendőrségi feljelentés és a helyszíni jegyzőkönyv megküldése után fizet nekünk a biztosító, ezek hiányában nem tud teljesíteni.

Ha esetleg elgondolkodnánk azon, hogy biztosítót váltunk, jó ha tudjuk, hogy a biztosítási évfordulót 30 nappal megelőzően egy felmondó nyilatkozatot kell küldeni a biztosítónak, a felmondás elfogadásáról pedig érdemes visszaigazoló dokumentumot kérni, arra a nem kívánt esetre, ha a későbbiekben bizonyítanunk kellene, hogy a felmondás valóban megtörtént. 

Amennyiben túlfizetésünk maradt a felmondást követően, úgy írásban kérhetjük az összeg visszafizetését. Ennek teljesítése megtörténhet postai úton, csekkes befizetéssel vagy átutalással is. 

A Pannonsafe-nél egyébként van lehetőség az online kalkulátoron keresztül megkötni az új biztosítást, és ebben az esetben ők intézik el a korábbi szerződés felmondását.

Természetesen ebben az esetben is érvényes, hogy a felmondási igényt, több mint 30 nappal a biztosítási évfordulót megelőzően jelezni kell. 

Akkor sem kell aggódnunk, ha az ingatlanra jelzáloghitel miatt be van jegyezve a bank, mivel biztosítást váltani ilyenkor is lehetséges, de intézkedni kell, hogy az új biztosításra is bejegyezzük a pénzintézetet, és erről igazolást küldjünk a hitelt nyújtó bankhoz.

Rendkívül elégedett vagyok, nemcsak amiatt, hogy megtaláltam a tökéletes biztosítást, amelyben benne foglaltatik a kiskutyám biztosítása, hanem amiatt is, hogy sokkal okosabb lettem a biztosítás témakörét illetően. Köszönhetem ezt annak, hogy nálam szóba sem jöhet, hogy úgy vegyek igénybe egy szolgáltatást, hogy fogalmam sincs arról, hogy mit írok alá, mire adom ki a pénzemet. Erre bátorítok mindenkit. Remélem, hogy a cikkem sok hasznos információval szolgált, és kicsit megkönnyítette a témában való kutatómunkát.