Még szerencse, hogy nem lett belőle nagyobb baj…

A sors iróniája, hogy pont velem történt ilyesmi, de azt hiszem, a madárnak kisebb baja lett belőle, mint nekem. Mégpedig annak a madárnak, aki ma délután a bukósisakom plexijének csapódott. Őszintén be kell, hogy valljam, hogy iszonyatosan megijedtem. Békésen és teljesen szabályosan mentem az úton a robogómmal, se szembeforgalom, se piros lámpa, ami elvonhatta volna a figyelmemet. Mégis teljesen váratlanul ért! Hirtelen elsötétült a kép, és a fejem egy erőteljes ütést kapott. Valami telibe találta a pleximet, ráadásul majdnem teljesen szemből! Nem is igazán tudom, hogy hogyan maradtam állva robogóstul, de szerencsére sikerült. Viszont az, hogy állva maradtam, szó szerint azt jelenti, hogy ott álltam kővé dermedve szerintem több, mint öt percig, és csak pislogtam. Bár az is lehet, hogy csak soknak tűnt, de valójában nem volt több fél percnél. Ez mindenesetre már soha nem fog kiderülni.

Mikor elkezdtem magamhoz térni, két dolgot sikerült rögtön megállapítanom. Az egyik, hogy szerencsére mögöttem nem jött senki, úgyhogy senkit nem tartottam föl. A másik pedig az volt, hogy valami zavar a bukósisakból való kilátásban. Gyorsan az út szélére toltam a robogót, mielőtt újabb madarak szemelnek ki célpontnak, és levettem a bukósisakot. Mivel láttam a madarat elrepülni a fejemtől, ezért eléggé elképesztett a látvány. Ugyanis a plexim keresztben végig volt repedve. Senki ne kérdezze, hogy a madár hogyan élhetett túl egy ilyen erejű becsapódást, mert fogalmam sincs. Viszont annyira jól volt, hogy elrepüljön, úgyhogy meg se tudnám nézni, hogy nem szorul-e ellátásra esetleg. Remélem, nem tört el a szárnya, vagy valami hasonló.

Mindesetre egészen hazáig nyitott plexivel voltam kénytelen közlekedni, mert csak így láttam ki eléggé a bukósisakból. Illetve minél hamarabb szereznem kell egy másikat, mert így nem igazán tudok munkába járni. Szerencsére, ha jól emlékszem, az egyik motoros webáruház honlapján láttam bukósisakokat akciósan, úgyhogy most neki is állok a keresgélésnek, hátha holnap már el is tudok menni érte.