Mindig segítettem az állatokon, de van az a helyzet, amikor nekem kell segítség

Mindig is nagyon szerettem az állatokat, ez a szenvedély egészen kicsi koromban kezdődött. Mindig hazahordtam a kóbor állatokat, szegény szüleim meg csak álltak a fejüket fogva, hogy megint milyen szerencsétlen állatot hoztam haza. De hát ez van, mindig is ilyen volt a természetem, segíteni akartam az elesetteken. Ez a dolog később sem változott, érdekes módon viszont én nagyon nehezen fogadtam el a segítséget mindig is. Azonban vannak azok a helyzetek, amikor a józan ész azt diktálja, hogy igen is el kell azt fogadni. Ilyen volt az, amikor egyéni vállalkozás székhely keresése közben ráakadtam a szekhelyszolgaltatas24.hu szolgáltatásaira.

Eldöntöttem, hogy beindítom a saját vállalkozásomat, viszont tudtam, hogy ez nekem nem fog menni teljesen egyedül. Sosem voltam otthon ezen a területem, szükségem volt a segítségre, és ezért hajlandó is voltam pénzt kiadni. Szerencsére egy véletlennek köszönhetően megtaláltam a szekhelyszolgaltatas24.hu – t, és az ő nagyon részletes honlapjukat. Itt olvastam, hogy bár alapvetően a nagyobb vállalatok szokták a székhelyszolgáltatást igénybe venni különböző okok miatt, nem jelenti azt, hogy az egyéni vállalkozóknak ne lenne előnyös sok szempontból. Már alapból az, hogy a rengeteg adminisztrációt megcsinálja valaki helyettünk, szerintem óriási dolog. Hiszen gondoljunk bele, mekkora munka ez alapból, valakinek a teljes munkaköre. Nem beszélve arról, hogy egy egyéni vállalkozónak nem ez a fő feladata, hanem az, hogy az üzletet életben tartsa. Ember legyen a talpán, aki ezen a két fronton úgy helyt tud állni, hogy közben van mellette szabdideje, magánélete.

Ahogy a weboldalon is olvasható, az idő pénz. Van az a pillanat, amikor már nem éri meg annyira nagyon spórolni, ha közben egy csomó időt elpazarlunk „felesleges” dolgokra. Hiszen ezt az időt már sosem fogjuk visszakapni. Vannak opciók arra az esetre is, ha nem a székhelyszolgáltatást választjuk, ám közel sem biztos, hogy ez is olyan kifizetődő. Meg lehet jelölni a saját otthonunkat székhelynek, de ekkor fel kell jegyeznünk plusz költségként az építményadót, illetve ha albérletben lakunk, akkor kelleni fog egy hozzájárulási nyilatkozat is az ingatlan tulajdonosától, ami szerint hozzájárul ahhoz, hogy az ingatlanjában üzleti tevékenységet folytassunk. Van egy másik opció, ez pedig az iroda bérlése, de ezt mind érezzük, mennyire nem költséghatékony megoldás. Ez jóval több kiadással jár mintha egyszerűen igénybe vennénk a székhelyszolgáltatást.

Bár a szekhelyszolgaltatas24.hu – nak van iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatása is, én ennek ellenére a budapestit választottam. Valamiért biztonságosabbnak éreztem, nem tudom miért. Lehet tudat alatt közre játszott a gondolat, hogy ez az egész túl szép, hogy igaz legyen, pedig szó sincs ilyesmiről. Ha igénybe vesszük a székhelyszolgáltatást, számos aprónak tűnő, ám nagyon fontos teendőt fognak helyettünk elintézni. Ilyen az, hogy a cégtáblát ki kell helyezni a székhelyre úgy, hogy az a közterületről jól látható legyen. A hatóságokat is fogadja a vállalat, amennyiben szükség van rá. Már több, mint 11 éves tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. Amennyiben hatósági kényszerintézkedésre kerülne sor, azt is kötelesek tűrni, így emiatt sem nekünk kell fájjon a fejünk. Illetve tárgyalót is biztosítanak, amennyiben szükséges havonta egy alkalommal. Mire a végére értem az olvasásnak, eldöntöttem, hogy az egyéni vállalkozásom székhelye biztosítását mindenképp a szekhelyszolgaltatas24.hu – ra fogom bízni. Hiszen ők a szakértők, én nem sokat konyítok ezekhez a dolgokhoz, és nagyobb biztonságban érzem magam, ha profikra bízom ezt a folyamatot.