Az állatorvosom ajánlotta a legjobb akciós téli gumikat

Sosem fogom eléggé meghálálni az állatorvosnak, amit értem tett. Nem elég, hogy a nyulamat meggyógyította, de ráadásul még életem legjobb téli gumi vásárlását is neki köszönhetem. Hogy mind ezt hogyan? Máris elmesélem.

Egy késő őszi napon, beköszöntött a rosszidő. Ónos eső esett, fújt a szél és kezdett a hőmérséklet a nullához közeledni. Ami azt illeti nem volt mit tenni, el kellett fogadni, hogy megérkezett a tél. Na de persze, hogy nekem a téli gumi csere még a kanyarban sem volt. Ráadásul nem csak, hogy nem volt felrakva, de még meg is kellett vásárolnom, hiszen a régi szettet használhatatlannak minősítette a szerelő. És csak, hogy semmi se legyen túl egyszerű, a nyulam Bubu is éppen ezen a napon lett rosszul, de annyira, hogy nem is tudtam, hogy mi lehet a baja, muszáj volt elvinnem egy állatorvoshoz. Szerencsére nem kellett sűrűn orvoshoz viszegetni, de volt egy nem messze a lakásomtól, aki kedves volt, mindig fogadott engem és mindig segített. Ráadásul nem tagadom, nagyon helyes pasi is volt. De ne kanyarodjunk el. A lényeg tehát, hogy szegény Bubu annyira rosszul volt, hogy kénytelen voltam bevágódni a kocsiba és elrobogni az orvoshoz. Na de ez nem volt egy túl egyszerű mutatvány. Mint mondtam, igen csak zord idő volt, már-már mondhatnánk télnek, de nekem még nem volt fent a téli gumi. A nyárival pedig enyhén lefagyott ónos esős aszfalton repeszteni, hát nem mondom, haragudtam is magamra, hogy miért nem gondolkodom előre, ha lenne téli gumim, most nem kéne halálfélelemmel vezetni. Végül is azért nagy nehezen, de megéreztem az orvoshoz. Szaladtam be hozzá és kértem, hogy gyorsan nézze meg a szegény állatot, hogy mégis miért van dögrováson. Ő gyorsan elvette tőlem és elkezdte megvizsgálni. Közben rám nézett és megkérdezte: Az hagyján, hogy a nyula nincs jól, de mi van magával? Mint aki kísértetet látott.
Erre én rögtön mondta, hogy semmi baj nincsen, csak nagyon próbáltam sietni, de olyan hirtelen lett rossz idő, én meg nem gondolkodtam előre és ezért nyári gumi van még a kocsin, nekem pedig ötletem sincs, hogy honnan is szerezhetnék, illetve vásárolhatnék új szettet, de nem túl drágán.
akciós téli gumikŐ kért egy kis türelmet, beadott egy gyógyszert a nyuszinak, még pár vizsgálatot megcsinált, majd szépen visszatette a hordozójába, Bubu pedig szemmel láthatóan már sokkal jobban volt. Kiderült, hogy csak egy kis szorulása volt szegénynek, de jó volt, hogy behoztam. Ezek után a doki hozzám fordult és kérdezte, hogy jól érti-e, hogy én akciós téli gumik ügyében szorulok tanácsra. Én erre bőszen helyeseltem és mondtam, hogy igen, sajnos az erre kiterjedő ismereteim igen csak hiányosak. Ő rögtön érdeklődött, hogy a férjem, vagy barátom, nem tud-e ebben segíteni. Én meg kissé zavarban, de azonnal rávágtam, hogy nem, mert nincs jelenleg senkim. Ez után egy papírt és egy tollat ragadott és felvéste rá azt a címet, amire rá kell keresnem, ha jó áron akarok akciós téli gumikat találni. Továbbá a papír aljára pedig odavésett egy telefonszámot és egy keresztevet, ami Bernát volt. Ezek után átnyújtotta nekem és mondta, hogy ezen a címen annak a legjobb téli gumi akciók, ha itt keresgélek biztos, hogy találok olyat, amire szükségem van, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb átvételi pontot, ha kérem, még fel is teszik nekem. Elképesztő hálás voltam és rögtön mondtam is neki, hogy gondolom ez a telefonszám egy Bernát nevű szerelőhöz tartozik, akinél kell érdeklődnöm. Erre ő azt mondta: Ez a telefonszám az én privát számom, a Bernát pedig a nevemnek a Dr. Lakatos utáni része.

Én teljesen elpirultam és hatalmas mosollyal az arcomon távoztam a rendelőből. A doktor úr, a maga gentleman módján randevúra hívott. Ez a nap jobban nem is sülhetett volna el. Arról nem is beszélve, hogy még aznap találtam megfelelő téli gumit, valamint Bubuval is minden rendben. Kell ennél több? Hát persze, hogy nem.