Kirándultunk, a velencei tóhoz

bike-446959_1280Már rég óta terveztük, hogy ha végre jó idő lesz, elmegyünk egy jó kis kirándulásra. Sőt, még az is tervben volt, hogy egybekössük, egy bicikli túrával.

A szervezés, tervezés ideje

A biciklizés, régi „szerelem” nálam. Már gyerekkorom óta szerettem biciklizni.  Nem mondom, hogy nincs autónk, és nem szeretem a kényelmét is, de ha tehetem amikor kijön a jó idő,  biciklire pattanok.

Sokáig, egyedül kerekeztem, mára már Zsuzsi is, a feleségem is elkísér pár túrára, és a baráti társaság is csatlakozik hozzánk.

Azért, ha sokan összejövünk, akkor azért olyan tizenöt, húszan biztosan szoktunk lenni.

A mostani utunkat úgy terveztük, ha már jó idő van hogy vonattal elmegyünk Velencéig, ott teszünk egy jó nagy kanyart biciklivel, és közben még, egy hajókázást is beiktatunk, a velencei tavon. Rengeteg védett madár található, a nádasban, és most hogy egyre több madár költözik vissza, így nagy élmény látni őket, a csillogó vízen.

A vonatozás mindig élmény

Jók, ezek az új vonatok, mert kényelmesen fel lehet szállni rá vonattal, és le is tudjuk állítani, az nélkül, hogy bármit is lepakolnánk róla. Így csak felszállunk, a bicikliket letesszük, és mi is kényelmesen leülünk.

Mindig érdekes emberekkel találkozunk! Persze volt már, hogy veszekedés fültanúi voltunk, mikor a bliccelők belefutottak, a kalauzba, persze vonatjegy nélkül utaztak.

A múltkor is utaztunk valahová, ha jól emlékszem Székesfehérvárra, mikor megismerkedtünk egy csapattal, akik budapesti barista tanfolyamra járnak.

Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen tanfolyam, érdekes lehet, de miután annyi mindent meséltek róla, még az én érdeklődésemet is felkeltették a tanfolyammal kapcsolatban. Hiszen, ki ne szeretne jól meg tanulni kávét készíteni? Te tudod mi a helyes kávéfőzés menete, hogyan kell főzni, és mi a helyes?

Már az is megfordult a fejembe, hogy lehet én is beiratkozom egyszer egy ilyenre.