Állatorvost kerestem, fűtésszerelőt találtam

Vidéken nőttem fel egy Hajdú-Bihar vármegyei kis faluban. A szüleim sok állatot tartottak, reggel a kakasok kukorékolásával és tehénfejéssel indult a nap. A kecskék tejét szintén hasznosítottuk sajt készítésére. Úgy éreztem, sosem tudnék hozzászokni a városi élethez, de tudtam, hogy szakmailag sokkal jobban ki tudok majd bontakozni Budapest környékén. Végül egy Pest vármegyei kisvárosban kaptam állást. Itt vettem magamnak egy kisebb lakást is, ahol kezdetben csak két hullámos papagájt tartottam háziállatként, bár a sok zöldterület akár kutya vagy macska örökbefogadását is lehetővé tette volna.

Egyik nap korán elmentem dolgozni és túlóráznom is kellett, így az átlagnál jóval kevesebb időt töltöttem otthon. Balszerencsémre távozásom után szinte azonnal elromlott a fűtés, így kihűlt a lakás, az egyik papagájom pedig megfázott a hidegben. Mivel nem ismertem még a környéket, fogalmam sem volt, hogy hol keressek megfelelő állatorvost. Szerencsére a közösségi média városi csoportjában ajánlottak egyet, aki pont rendelt. Rohantam is hozzá elpanaszolni, hogy mi a probléma.

Az állatorvos megnyugtatott, hogy nincs nagy baj, csak tartsam melegben a madarat – ami ilyen körülmények között nehezen fog menni. Megadta a topvizgazfutesszerelo.hu elérhetőségét. Azt mondta, náluk a legtöbb fűtésszerelő pest megye területén dolgozik, biztosan akad valaki, aki hamar ki tud jönni. Neki korábban ők csinálták a fűtéskorszerűsítést és a gázkazán cseréjét, így biztosan állíthatja, hogy profi mesteremberekhez kerül az ügyem.

Nagyon hálás voltam a segítségért. Hazaérve meg is néztem a fűtésszerelő pest megye területén elérhető szolgáltatásait és elérhetőségeit a honlapjukon, hogy azonnal felhívhassam őket. Itt sok érdekes és hasznos infót olvastam többek között arról is, hogy mennyire összetett egy központifűtés-rendszer, és ebből kifolyólag mennyi minden elromolhat benne. Valóban nem mindegy, hogy kire bízza az ilyen munkákat az ember, mert ha valami rosszul sül el, szó szerint lefagyhat a mosoly az ember arcáról.

fűtésszerelő pest megye

Azt is kiderítettem, hogy mindezből kifolyólag a fűtésszerelő nem olyasvalaki, aki mindenhez is ért, hanem a konkrét probléma függvényében kell a leginkább kompetens szakembert megtalálni. Bár a topvizgazfutesszerelo.hu mesteremberei mindenre fel vannak készülve, a beszélgetésünk elején feltettek pár kérdést, hogy minél pontosabban képben legyenek a lehetséges kiváltó okokkal, és ezáltal minél hamarabb megkezdődhessen a szakszerű javítás.

Elmondtam nekik, hogy valószínűleg a radiátorok nem működnek megfelelően, mivel az egyik szinte semennyire sem melegszik, a többi pedig csak minimálisan. Ezután felvették az adataimat és megígérték, hogy a lehető legrövidebb időn belül ki fog jönni valaki. Ez így is történt, még aznap nekiláttak a probléma javításának. A sikerre sem kellett sokat várni a körülményekhez képest, mivel a fűtésszerelő könnyen azonosította a probléma pontos okát és forrását.

Arra is felhívta a figyelmemet, hogy számos probléma könnyedén megelőzhető azáltal, hogy évente egyszer a fűtési szezon előtt átnézetjük a gázkazánunkat, főleg, ha az már régi, illetve a központifűtés-rendszerünket. Amennyiben szükség van ilyenkor valamilyen kisebb beavatkozásra, például a radiátorok légmentesítésére, ezt ilyenkor sokkal könnyebb elvégezni, és a télbe is magabiztosabban mehetünk bele.

Megköszöntem a sok segítséget és a jótanácsot, el is mentettem a fűtésszerelő telefonszámát erre az esetre. Időközben a papagájom is meggyógyult, én pedig egyre több időt töltök az új hobbimmal, a lovaglással. Ilyenkor nem igazán aggódom, hogy bármi elromolhat otthon, amíg távol vagyok, mivel most már van egy profi mesteremberekből álló csapat, akik szinte azonnal jönnek, ha kell.