A dugulás miatt nem tudtunk fürdeni

Évek óta Budapest egyik külkerületi kertes házas részén élek a férjemmel és a 3 cicánkkal. A szomszédban éppen házfelújítás zajlik, amit eléggé nehezen viselünk, mert a nagy hangzavar miatt nem tudunk pihenni. Feszültek vagyunk, mivel a hétvégéink sem úgy telnek, ahogy szeretnénk, nincs meg az a csend, amihez szoktunk az évek alatt. Jelenleg csak a macskáink jelentik számunkra a megnyugvást, ezért elég sokat foglalkozok velük. Mivel benti cicák így nagyon sok figyelmet nem igényelnek szőrápolás szempontjából, csak gyakran fésüljük őket, de fürdetni nem szoktuk. Egyik nap Marci cica úgy döntött, hogy valamiért kiszökik a bejárati ajtón, ami miatt nagyon bepánikoltam. A munkások nagyon zajongtak, meg sem hallja ha szólok, ráadásul mi lesz, ha annyira megijed kint, hogy világgá fut. Sokáig kerestük kint a férjemmel, de kb. egy óra elteltével a szomszéd a kezében hozza a kis rosszaságot, aki csupa kosz. Megköszöntük neki aztán siettünk is be a házba Marcival, nehogy kirúgja magát a kezünkből.

Azt rögtön konstatáltuk, hogy a cica nem maradhat ilyen koszos, ezért valahogy meg kell fürdetnünk. Elkezdtem megengedni a vizet a kádban, beletettem egy cicasampont, amit ajándékba kaptunk, de eddig sosem használtuk és nagy küzdelmek árán sikerült megfürdetni Marcit. Amikor engedtem le a kád vizét, feltűnt, hogy nem akar lemenni. Marcit sikerült megfürdetni, de mi nem fogunk tudni zuhanyozni sem, ha nem megy le a víz. Jeleztem a férjemnek, hogy valami baj van a lefolyóval, ezért csináljon valamit, addig én szárazra törlöm a cicát. A férjem teljesen tanácstalan volt, mert nem sikerült a dugulást elhárítani, szóval maradt a szakember keresése. A neten találtam rá a vizgazfutesszerelo24 hu oldalra, ahol kiderült, hogy a csapat foglalkozik duguláselhárítással is, ezért rögtön fel is hívtam őket. A szerelők a mai nap folyamán már nem tudtak kijönni, ezért másnapig ki kellett bírnunk zuhanyzás nélkül.

Másnap délelőtt már kopogtattak a házunk ajtaján, hogy megjavítsák a lefolyót. A szerelők először megnézték, hogy mi a konkrét probléma, majd nekiláttak a lefolyóban lévő dugulás szakszerű elhárításának. A szakemberek közben elmagyarázták, hogy már rossz állapotban volt a lefolyó és valószínűleg a cicáról lefolyt szennyeződés tette az i-re a pontot. Elmagyarázták, hogy jól tettük, hogy házi módszerekkel nem álltunk neki a duguláselhárításnak, mivel ebben az esetben biztos, hogy csak rosszabb lett volna a helyzet, így pedig ők is gyorsabban és könnyebben megoldották a kellemetlenséget.

Ha a későbbiekben is lenne ilyen probléma biztos, hogy megint a vizgazfutesszerelo24 hu oldal szerelőit bíznám meg vele, és külön örülök, hogy egyszerre töb mindennel is foglalkoznak, mert így akár a fűtésrendszerünk miatt is hívhatom őket. Azért remélem nem sűrűn kell igénybe venni ilyen szolgáltatást és a rendszereink bírják a strapát. Azóta pedig a férjemmel is tiszták vagyunk, nem csak Marci cica.