Az állatok nem mennek szabadságra, mindig kell gondozni őket

Szabadságra mentek a többiek. Mindkettőjük családtagjai csak most tudtak elszabadulni, így muszáj volt belemennem, hogy vállalom reggel héttől este nyolcig a műszakot másfél héten keresztül. Plusz hétvégén is tíztől ötig. Tudjátok, egy állatkereskedést nem lehet nyaralás miatt bezárni, hiszen minden nap meg kell etetni az állatokat, valamint mindegyiknek a maga igénye szerint ki kell tisztítani a ketrecét vagy akváriumát. Én imádom az állatokat, azért is választottam ezt a szakmát. De ez a másfél hét elég meredeknek indult. Mivel egyedül élek a fővárosban, és a családom is és a legtöbb barátom is távol lakik tőlem, a főnököm annyi engedményt adott a másfél hétre, hogy rendelhetek magamnak kaját ebédre, fizeti a cég. Szóval hosszú órákat és napokat ültem az állatkák között. Szeretem a társaságukat, meg szeretek elbeszélgetni a gyerekekkel az állatokról, hiszen olyan érdeklődőek. Tudtam, hogy jól fog telni, csak egy valamire nem számítottam. Legelső nap este, amikor haza értem, a postaládámban találtam a Vodafone telefonszámlámat. Természetesen teljesen beijedtem, hogy hogyan fogom tudni kifizetni időben, és az ijedelmem nem is volt alaptalan: a befizetési határidő két nappal a munkatársaim visszatérte előtt volt. Egész éjjel azon rágódtam, hogy hogyan oldjam ezt meg, hiszen az sincs, akire rábízzam, amikor eszembe jutott valami.

Valamikor két évvel ezelőtt használtam a telefonszam-tudakozo.hu oldalt, amikor zaklattak egy Vodafone szolgáltatóhoz tartozó számról. Napokig hívogattak és soha nem szóltak bele a telefonba. Nagyon zavaró volt, ezért a Vodafone tudakozó segítségével rákerestem a telefonszámra. Kiderült, hogy a szomszéd gyerekéé a telefonszám. Amikor átmentem szólnia szomszédnak, elvette a fiától a telefonját, megnézte a tárcsázott számokat, és az is kiderült, hogy a kölyök rendesen hobbit űzött abból, hogy megszerezte az apja telefonjából a telefonszámokat és hívogatta őket a sajátjáról. Mekkora egy csínytevő. Persze kapott szerencsétlen az apjától rendesen. Minden esetre, azután nem zaklatott a gyermek, és később aztán amúgy is elköltöztek.

De a telefonszám tudakozó egyébként nem csak arra jó, hogy meg tudd, hogy ki hívott fel téged. (Habár ez nagyon fontos tud lenni, mert sokszor ki tudod szűrni, ha valamilyen cégtől hívni marketing ügyben és azt a számot le tudod tiltani és soha többet nem fognak keresni onnan). Akkor is hasznodra lehet a Vodafone tudakozója, ha valakinek elfelejtetted a telefonszámát, vagy valahol elhagytad azt. Szintúgy, az adatok között a címet is meg lehet találni, tehát ha azt felejtetted el, hogy valaki hol lakik, a tudakozó ebben is segíthet.

Na meg aztán ott vannak a különböző városok és a hozzájuk kapcsolódó fontos információk. A tudakozón bármelyik városról, legyen szó apró, vidéki településről, meg tudod nézni a városka legfontosabb telefonszámait például a rendőr főkapitányság számát, vagy a helyi pályaudvarét. Ezen túl pedig, még egy olyan érdekesség is van, hogy meg lehet nézni a helyi busz- és vonatmenetrendet is. Ez bármikor hasznos lehet, ha egy olyan városban jársz, amit nem ismersz.

A tudakozóban egyébként az a legjobb, hogyha van mobilneted, vagy találtál wifit, tulajdonképpen bárhonnan elérheted, nincsen más korlátozás. Azt hiszem, a legnagyobb haszna főleg akkor mutatkozik ki, ha cégeket keres az ember. Mármint a magánszemély megteheti azt, hogy kéri a szerződéskötéskor, hogy az ő telefonszáma legyen titkosított, de a cégek nem. Szóval, ha valamilyen töredékadata van az embernek egy cégről, de szeretne többet tudni, akkor érdemes használni. Például ha megláttál útközben egy jó kis hirdetést, és sikerült megjegyezned a cég nevét, de a telefonszámot már nem volt időd leírni, akkor ez máris tökéletes segítség lesz számodra.

Na de térjünk vissza a gondomra, mert nagyon elkalandoztam. Reggel, a semmiből jutott eszembe, hogy az oldalon, amin a Vodafone tudakozót használtam, volt egy cikk a Vodafone számlabefizetési lehetőségekkel kapcsolatosan. Nem voltam biztos benne, hogy segíthet rajtam a dolog, de azért nagyon bíztam benne, mert jóformán sehogy sem tudtam megoldani. A posta körülbelül ugyanolyan munkaidőben dolgozik, mint én, de ha picit szélesebb is az idősáv, nekem még úgysincs időm sorban állni a befizetéshez, mert háromnegyed órát utazok a munkahelyemre, és háromnegyed órát vissza. Szóval bíztam benne, hogy találok valami hasznosat és reggel, amíg a héven utaztam a munkába, elolvastam a cikket.

Először is az derült ki belőle, hogy lehetőség van online befizetésre. Ehhez azonban megfelelő számla kell, amit csak akkor küldenek ki neked, ha elmész valamelyik üzletükbe. Természetesen nekem erre nem volt időm, mert ha lett volna, akkor simán elmehettem volna egy Vodafone üzletbe és ott, azonnal ki is fizethettem volna a számlát. Egyébként ennek az online, egyszerű befizetésnek is két különböző módja van. Az egy olyan, mint bármilyen internetes fizetés: minden befizetésnél megadod a bankkártya adataidat és a befizetendő összeget. Ez egyébként nagyon tetszett nekem, hiszen azon kívül, hogy nagyon figyelmes kell legyél, amikor a befizetendő összeget írod, egyáltalán nem igényel nagyon erőfeszítést a dolog. A másik lehetőség nekem nem volt szimpatikus. Egy csoportos beszedési módszerről volt szó, amit a bank intéz, akinek számlám van. Egyszerűen csak mindig levenni a kellő pénzt és átutalná helyettem a szolgáltatónak. Ez sem rossz, legalábbis gondod többet egy száll sem lesz vele, de épp az a fura vele, hogy minden nélküled történik.

Már felét elolvastam a cikknek és még mindig nem találtam megoldást. Pedig biztosan lennie kellett valaminek. Aztán következtek az üzletek: Relay és a Medio hálózat tagja. Ezeknek meg volt az az előnyük, hogy nyitva tartás alatt bármelyikbe be lehetett fizetni a sima számlát, amit én kaptam. De egy sem esett utamban sem az állatkereskedés, sem az otthonom körül. Pedig általában ezek az üzletek nagyon sokáig nyitva tartanak, vagy van olyan is, amelyik non-stop.

A győzelmed végül is az OTP bank megoldása hozta. Bármelyik automatájában be lehet fizetni a telefonszámládat. Ez csodás megoldás, mert automaták mindenhol vannak, mindig 0-24-be működnek, és ha van is sor előttük, soha nem olyan hosszú, mint a postán. Ezt még én is meg tudtam oldani, mert az állatkereskedésem pont az OTP-vel volt szerződése és ott volt egy automata a falunkba helyezve. Este, zárás után oda mentem, beraktam a bankkártyámat, kiválasztottam a ’telefonszámla befizetés’ menüpontot (amit eddig soha nem vettem észre, pedig ott volt), megadtam a telefonszámomat és már készen is voltam. Nem késtem a befizetéssel és az állatokat sem kellett magukra hagynom.