Gergő és a multi klíma

A nagybátyámnak, Gergőnek van egy állatboltja. Nagyon szereti az állatokat, különösen a hüllőket. Hüllőből van neki a legtöbb. A kígyók a kedvencei, sajnálja is, hogy kevés ember vesz tőle kígyót, a legtöbben inkább a kis cuki állatokat szeretik, mint például a tengerimalacokat. Az állatboltja azonban hatalmas, így minden állat számára van hely. Sőt, csoportosítva vannak, külön helyen, a kétéltűek, hüllők, emlősök, nagytestűek, kistestűek. A tengerimalacoknak hatalmas a ketrecük, tehát egyáltalán nem olyan a bolt, amit manapság látunk, hogy össze vannak téve az állatok pici helyre és ott nyomorognak, hanem látszik, hogy tényleg van helyük. Még a nyusziknak is szinte egy hatalmas rét van mesterségesen berendezve! És természetesen nem csak állatot lehet venni, hanem mindenféle tartozékot, tápot, házat, és mindent, amire egy kisállatnak szüksége van. Az állatbolt egyre híresebb, sokan vannak akik pusztán azért jönnek el, hogy szétnézzenek, megnézzék a szép állatokat, és játszani is lehet velük az egyik gondozó vagy dolgozó jelenlétében. Már-már nem csak hogy állatboltról, hanem egy kisebb állatkertről van szó. Ezért Gergő már belépő díjat is kér, de csak egy jelképes összegért cserébe, hogy ebből is összegyűljön valamennyi.

Viszont, mivel egyre bővül az állatbolt és egyre nagyobb, egyre több vásárló jön, úgy döntött a fejlesztéseknek is neki kell állnia. Egyszer pont erről beszélgettünk amikor ugyanis úgy gondoltam, őszinte leszek:

 • Nagyon szép az állatbolt, de tudod nyáron irdatlan meleg van bent!
 • Hát igen, tudom, ezért nyáron kevesebben is jönnek a boltba. Akik jönnek is, nem ülnek sokáig.
 • Nem gondoltad, hogy klímát szereltetsz be a boltba?
 • De, gondolkodtam rajta. Csak hogy egy ilyen beruházás igazán sokba kerül!
 • Nem, ne gondold, hogy olyan drága. Én tavaly az Rcool-nál vettem klímát, és egyáltalán nem fizettem sokat érte. Meg is lepődtem!
 • Rcool? Ismerős a neve. Mintha már hallottam volna róla…
 • Az könnyen meglehet. Náluk minden klíma nagyon jó minőségű, és azt hallottam, hogy most akciók is vannak ott.
 • Az jól hangzik. Akkor te azt mondod, hogy vegyek most?
 • Szerintem nem érdemes ezzel várni. Egyáltalán azt se értem, hogy eddig hogy lehet, hogy még nem vettél!
 • Jól van, jól van. De hidd el, én még azt se tudom, hogy milyen típust válasszak. Nektek milyen van otthon?
 • Nekünk multi klímánk van, amit mint már mondtam, az Rcool-tól vettünk. Nagyon jól üzemel, mindig kellemes az idő otthon. Sokkal könnyebb elviselni ezt a nagy meleget!
 • Mivel jobb a multi klíma?
 • A multi klímának az a lényege, hogy egyszerre több helyiséget is tud klimatizálni. Mivel nálunk sok szoba van, és nagy a ház, ezért ez praktikusabb.
 • Szerinted én is olyat válasszak?
 • Hát, a te boltod is elég nagy, talán érdemes… Viszont ha mégsem azt szeretnéd, akkor én az oldalfalit javaslom. Könnyen ráilleszthető az oldalfalra, nem zavar sok vizet.
 • Na, akkor most melyik legyen?
 • Szerintem az a legegyszerűbb, ha felmész a honlapjukra, és megnézed, hogy milyen ajánlatok vannak, vagy felhívod őket és biztosan segítenek. Nekünk is készségesen segítettek a döntésben.
 • Ez nagyszerű! És vajon a beszerelésért kell külön fizetni?
 • Nem, mindegyiknél szinte a beszerelés benne van az árban, ahogy a kiszállítás is, tehát nem kell nagyon semmit se tenned, csak hátradőlni és megvárni amíg megcsinálják.
 • Az jól hangzik.
 • Sőt, igazából interneten vagy telefonon is meg tudod rendelni, ha már eldöntötted, tehát nem szükséges sehova se menned, tudsz a többi dologgal foglalkozni.
 • Na, nem is tudtam, hogy ezt ilyen egyszerűen meg lehet oldani!
 • Ilyen egyszerű, szerintem menni fog, de ha szeretnéd, szívesen segítek!
 • Elég ha elküldöd az oldal címét, már így is nagyon sokat segítettél! – zárta le a beszélgetést.

Nagyon jó kedve lett. Másnap el is újságolta a többi dolgozónak, hogy klímát fog szereltetni az állatboltba. Aztán megnézte a weboldalt, leinformálódott, mindent elolvasott, majd felhívta a klíma szerelőt, és megbeszélte vele a tennivalókat. Minden rendben ment, ráadásul egyszerűen és gyorsan is! Amint sikerült mindent megbeszélni, kis idő múlva ki is jött a szerelő. Gergőnek nagyon fontos volt, hogy esztétikai szempontból is passzoljon az újonnan vásárolt klíma a boltjához, és félt, hogy majd nem lesz olyan szép, mint a képeken. Dehogynem szép volt! Még szebb is! A kialakítása és az apró mintája még passzolt is a bolt falához, stílusához. A klímát rendkívül gyorsan és precízen felszerelték. Amikor ellátogattam a voltba, én is megdicsértem, hogy milyen szép. Na de, természetesen nem csak az esztétikai vonás fontos egy klímánál, sőt igazából nem is azt kéne nézni, hanem a működését. De persze abba se lehetett belekötni. Nagyon jól működött és a wi-fi-vel vezérelt távkapcsolóval nagyon könnyedén lehetett állítani a hőmérsékletet. A többi dolgozó is könnyedén megtanulta használni, sőt ők is ilyet szerettek volna otthonra.

Azóta Gergő boltja nagyon jól halad. Egyre többen járnak oda, és az emberek nagyon hálásak neki, hogy megkíméli őket a száraz levegőtől. Ezenkívül a megfelelő hőmérséklet az állatoknak is nagyon jót tett. Bár a hüllők nagyon jól bírják a hűt, a többi állat már lassan ki volt a nagy szárazságtól. Nem tudtak mit csinálni már, alig mozogtak. De mióta beszerelték az új klímát, sokkal elevenebbek. Futkároznak, játszanak, többet esznek és szófogadóbbak is lettek. A gyerekek különösen élvezik dögönyözni őket. Tehát elmondható, hogy az állatoknak és az embereknek is tetszik a rendszer. Na meg, egyébként. mint ahogy nyáron fontos gondoskodni a jó hűtésről, úgy télen fontos gondolni a fűtésre. Mert télen rengeteg állatot lehet találni az utcán, akikre ha nem figyelünk oda, akkor akár meg is fagyhatnak. Ezért fontos, hogy mindenki figyeljen oda a kisállatára, nehogy télen szökjön el. Velem már egyszer történt olyan, hogy egy kis hörcsögöt találtam az út szélén. Nem volt szívem otthagyni, így elvittem orvoshoz, aztán pedig bevittem Gergő boltjába, mert sajnos én az albérletemben nem tarthatok állatot. Gergő pedig befogadta a kis állatot. Fodrinak neveztük el, és azóta már megnőtt, legalábbis amennyire egy hörcsög tud, és most, hogy Gergő boltjában új klíma van, egyre többen jöttek a boltba, és végre Fodrinak is találtak méltó gazdát. Egy nagyon aranyos kislány vette meg a szüleivel együtt. Azóta bár Fodri nagyon hiányzik, hiszen minden héten meglátogattam őt az állatboltba, most már tudom, hogy egy boldog és szerető családnál van. Nemsokára én is költözöm, egy új házba, ahol már lehet állatom, és van két dolog ami biztos: Gergő boltjából fogok kisállatot venni és Rcool klímát fogok beszereltetni az új házba.