Mennyivel könnyebb nekünk a babákkal, mint az állatoknak!

Az állatoknak sokkal nehezebb dolguk van, amikor egy új jövevény érkezik a családjukba. Nem csak arra gondolok ez alatt, hogy meg kell védeni a ragadozóktól, vagy hogy a szülőknek nehezebb lesz a táplálékszerzés. Gondoljunk csak bele, hogy nekik nincsen babakocsijuk!

Bármilyen esetlen is egy újszülött kisállat, a szüleik nem tudják csak úgy beletenni egy babakocsiba és nem tudják kedvük szerint tologatni a szavannán, az erdőben, vagy ahol élnek. A szájukkal viszik általában.

Emlékszem, a hörcsögöm mennyit szenvedett, mikor megszülettek a kicsinyei és folyton az egyik sarokból a másikba cipelte őket, természetesen a szájában. Elég nehéz volt neki, de sosem fáradt el benne.

Most csak képzeljük el az életünket babakocsi nélkül! Borzasztóan nehéz lenne folyton a kezünkben tartanai a gyermekünket és úgy járni-kelni a világban, főleg, ha már egy kicsit nagyobbacska.

multifunkciós babakocsi

Egyébként nem is olyan rég nézegettem a babakocsikat, és azt kell mondjam, rengeteget fejlődtek, amióta én gyerek voltam. Akkor eléggé béna kocsik voltak, azokkal tologattak a szülők egész nap. Nem csodálom, hogy édesanyám a mai napig fájlalja a hátát. A babáknak jó volt, de nehezen lehetett tolni őket, nehezek voltak, hatalmasok és elég kényelmetlenek.

Azóta már más a trend: multifunkciós babakocsi. Cserélhető ülőrészek, hatalmas kerekek, amikkel könnyű a közlekedés minden típusú úton, állítható tolókar, amivel az anyukának / apukának is kényelmesebb. Míg az én gyerekkoromban az volt a divat, hogy mindenféle rongyokkal takarták le a kisgyermekeket nyáron a kocsiban, nehogy leégjenek, a babakocsik.hu oldalán látott kocsik már ennél sokkal megfontoltabbak. Olyan anyagból vannak, ami kellően árnyékol nyáron, mindemellett viszont légáteresztő is! Így nem néz ki úgy a babakocsi, mint valami ruhaszárító.

A technológia fejlődik, jó, hogy a mindennapi használati tárgyak mellett a kisgyermekes családok számára is egyre jobb babakocsikat gyártanak. Olyanokat, amik nagyon könnyű vázból vannak, könnyen összehajthatók és minden extrával fel vannak szerelve, amiről csak egy baba és egy mama álmodhat.

Az állatokhoz képest pedig nekünk sokkal jobb dolgunk van, a babakocsi megkönnyíti a friss anyukák életét.