Kutyasétáltatás közben tudtam meg: kötelező az energiatanúsítás

Mostanában nagyon sokat idegeskedem, mert éppen egy költözés kellős közepén vagyunk, ami nagyon sok stressznek tesz ki minket, emellett pedig jó ideje küzdünk már azzal is, hogy túladjunk a jelenlegi lakásunkon. Rengetegen jönnek megnézni, de valahogy eddig még mindig úgy alakult, hogy az utolsó pillanatban visszaléptek.

Mindenkinek megvannak a maga stresszlevezetési módszerei, nálam ez mindenképpen a kutyasétáltatás. A kutyám egyébként is nagyon terápiás hatással bír rám, és amikor nagy sétákra indulunk, úgy érzem valamennyire sikerül kiengednem a gőzt. Ilyenkor mindig egy csomó emberrel találkozunk, és így történt, hogy egy nagyon kedves hölggyel ismerkedtem meg, akivel végül hosszas beszélgetésbe bonyolódtunk, és elmeséltem neki az ingatlanunk körüli nehézségeinket.

Tőle tudtam meg, hogy az eladáshoz kötelező energetikai tanústványt szerezni, anélkül ugyanis nem lehet aláírni az adásvételi szerződést. Ennek mindenképpen utána akartam járni magam is, hiszen mi erre egyáltalán nem is gondoltunk, és fogalmam sem volt, hogy ez pontosan mit takar, mennyi idő megszerezni, és mennyi egy energetikai tanúsítvány ára. 

Kutakodásaim eredményeképpen rájöttem, hogy micsoda szerencse, hogy ezt megtudtam, mert kiderült, hogy az energetikai tanúsítvány a legújabb törvényi változtatások tekintetében tényleg kötelező egy ingatlan eladásához. Még jó, hogy nem szerződéskötéskor derül ki, hogy szükségünk van erre, mert akkor bizonyára túlidegeskedném magam.

Hála Istennek találtam egy szolgáltatót, ahol 24 órán belül ígérik elkészíteni az energetikai tanúsítványt, és a weboldaluk alapján eléggé megbízhatónak is tűnnek. Egyébként nagyon kedvezőnek tűnik, amit ajánlanak, mert amellett, hogy nagyon gyorsan dolgoznak, a gyorsaságért nem számolnak fel plusz költséget. Mégis, ha végül nem lennénk elégedettek a szolgáltatással, kérdés nélkül visszatérítik az energetikai tanúsítvány árát, vagyis 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak.

Az energetikai tanúsítvány ára függ attól, hogy milyen jellegű épületről: házról vagy lakásról van szó, illetve, hogy az adott ház vagy lakás milyen méretű. Emellett itt még számít, hogy Budapesten vagy vidéken található az ingatlan, de a pontos árakról szintén a honlapon találhatunk információt.

A gyorsaság ugyanakkor nem megy a minőség rovására náluk, bizonyíték erre az a jelentős mennyiségű referencia, amellyel rendelkeznek. Ez nem is csoda, hiszen a hazai energetikai tanúsítvány megrendelések 10%-a ehhez a céghez érkezik, így bizonyára rendkívüli tapasztalatra tettek szert működésük során. De a hatékonyságuk kulcsa nem csak a tapasztalatukban rejlik, hanem a szakképzett mérnökök tudásában, és a remek munkamegosztásban is. A helyszíni felmérést végző mérnök a lehető leghamarabb elküldi a tanúsítvány elkészítéséhez szükséges adatokat, s így szinte azonnal el tudnak kezdeni dolgozni, és 24 órán belül már el is tudják küldeni nekünk az energiatanúsítványt, amelyet emailben vagy futárszolgálaton keresztül is kézbesítenek számunkra. Ezt magunk választhatjuk meg.

További előnyük még, hogy gyakran találhatunk náluk akciókat, így érdemes mindig figyelni az aktualitásokat, és ha szerencsénk van, még mozijegyet is nyerhetünk, ugyanis minden héten két darab Cinema City Ajándékjegyet sorsolnak ki, amely az ország bármely pontján felhasználható. A szolgáltatásuk mellé pedig ajándékként mindenkinek jár egy Ingatlan Kisokos, amelyben rengeteg hasznos, ingatlanokkal kapcsolatos információról tájékozódhatunk.

Én mindenképpen őket választom, végülis nem veszíthetek vele, hiszen ha nem vagyok elégedett velük, visszakapom a pénzemet. Mindenesetre nagyon örülök, hogy van lehetőség ezt ilyen gyorsan elintézni, mert már kezdtem nagyon kétségbeesni, hogy egy újabb dolgon kell idegeskednünk. Most mégis azt gondolom, hogy ez lesz a legkisebb problémánk, hiszen ez gyorsan és olcsón megvan. Már csak a megfelelő vevő kell nekünk.