A motorgumi árak is lehetnek barátságosak

Te tartasz otthon valamilyen állatot?

Nyilván nem kérdés, hogy talán a legkedveltebb, otthon tartott fajok a kutya és a macska, természetesen nem véletlenül. Viszont számos más olyan állat is van, amelyekből szuper kedvenc lehet, még akkor is, ha kissé megosztóbbak és jellemzően költségesek tudnak lenni: például a lovak (bár őket leginkább az áruk miatt tartják kevesen), vagy éppen a hüllők és egyéb csúszó-mászók. Mielőtt belevágunk abba, hogy magunkhoz veszünk bármilyen állatot, fontos utána járni annak, hogy mégis mik a kinézett faj, illetve fajta alapvető igényei és hogy mi ezeket meg tudjuk- e neki adni: az állatok, legyenek bármilyen okosak, nem tudnak a végtelenségig alkalmazkodni az emberhez, és ez nem is feladatunk. Az ember feladata a helyes, felelős döntés meghozatala, hiszen kedvenceink elég nehezen rendelkezhetnek a sorsuk felől… Az pedig nem járja, hogy szándékosan, vagy csak puszta felelőtlenségből más élőlényekkel toljunk ki.

Persze nagyon sokszor a különlegesebb állatokat komoly sztereotípiák, félreértések is övezik, nem mellesleg sokuktól még undorodnak is az emberek: egyértelműen ilyenek a kígyók és békák, pedig szerintem sokuk fantasztikusan néz ki, ahogy a pókok is rendkívül különlegesek. Persze ezeken belül sok faj nem kezdőknek való és át kell gondolni, tudjuk- e biztosítani nekik azokat a speciális feltételeket, amelyeket igényelnek, kiemelten gondolok itt például az etetésükre: a kígyók sokszor az élő rágcsálókat könnyebben fogyasztják, mint a fagyasztottat, ilyenekre sem árt felkészülnie a leendő gazdinak. A felelős döntésbe természetesen az is beletartozik, hogy vegyük figyelembe az anyagiakat: szerethetjük mi az állatunkat és megpróbálhatunk neki mindent megvenni, viszont nem ritka, hogy kisebb-nagyobb ügyekkel mondjuk állatorvosi ellátást kell igénybe venni velük. Nos, mondanom sem kell talán, hogy ez egy eléggé kritikus pont, hiszen szerintem magunkból kifolyólag is tudjuk, hogy az orvosi ellátás – főképp a minőségi – mindig is drága volt. Az utóbb felsorolt állatok pedig egzotikusak, így az ő ellátásuk is speciális, nem tudja őket jól ellátni minden állatorvos – határozottan költségesek.

Ugyanígy nem kifejezetten alacsonyak a motorgumi árak sem, de most a MotorTire honlapjának segítségével sok pénzt hagyhatunk a zsebünkben! Ahogyan az állattartás sem olcsó, a járművek fenntartása is sajnos adott esetben luxusnak számít, gondolj csak bele a jelenlegi üzemanyag-árakba, és akkor még nem is beszéltünk a javítási munkák költségeiről – márpedig szinte elkerülhetetlen, hogy ilyenre legyen szükségünk. És persze nem csak a javítás, hanem maguk az alkatrészek is horribilis áron cserélnek gazdát a piacon, így természetes, hogy mindenki megpróbálja minél jobb áron kihozni, ha valamit cserélni kell motorján – viszont, ahogy az állatoknál is nagyobb esélyünk van egy egészséges példányra jó tenyésztőtől vásárolva, az alkatrészeknél is fontos, hogy a megfelelő helyről szerezzük be azokat. Ezek persze jellemzően nem a legolcsóbbak, viszont annak még súlyosabb ára lehet minden szempontból, ha a végletekig spórolni akarunk – a MotorTire sem irreálisan olcsó árakat kínál, viszont folyamatosan olyan akciókkal, kedvezményekkel kedveskedik vásárlóinak, amelyek miatt mindenképpen megéri időről-időre felnézni oldalukra az egyébként is igencsak barátságos árak mellett ezekért is.

Én elég régóta motorozom a magam részéről, viszont mindig is problémát jelentett, hogy pontosan honnan is kellene beszereznem az abroncsokat. Természetesen számos webáruház és szerelő is kínál erre lehetőséget, viszont a legtöbb esetben volt valami, ami miatt nem lettem tartós vásárló: volt, amikor az árak voltak túlzottan elrugaszkodottak; volt, amikor a szállítás volt olyan gyötrelmes. Akadt, amikor hibás terméket kaptam kézhez – én nem vagyok egy problémás vásárló, de amikor gond van, azt udvariasan jelzem is: és maradjunk annyiban, hogy az ügyfélközpontúság nem volt mindenhol jellemző. Szóval vándoroltam helyről-helyre, mígnem eljutottam a MotorTire oldalára és némi bizalmatlanság után a sok pozitív vélemény alapján adtam nekik egy esélyt: és milyen jól tettem! Az előbb is részletezett tapasztalataim alapján nehéz volt újabb üzletnek bizalmat szavazni, viszont egyik feljebb felsorolt negatív sem volt jellemző rájuk, sőt sokkal inkább: kizárólag pozitívan tudok róluk nyilatkozni.

Először is: valószínűleg van róla némi fogalmad, hogy pontosan milyen motorgumira is van szükséged. Így könnyedén megkeresheted a keresőjükben a számodra megfelelő típusokat, de amennyiben nem, szerencsére a keresőfelület ehhez is ad némi támpontot, így le tudod lesni, hogy pontosan miket is kellene megadnod ahhoz, hogy biztosan megfelelő motorgumit tudj vásárolni. A MotorTire választéka hihetetlenül nagy, nem igazán tudsz olyan típust találni, ami náluk nem elérhető éppen: ha pedig mégis belefutottál abba, hogy éppen készlethiányos, nem kell kétségbeesni – néhány napon belül beszerzik Számodra. Persze kis eséllyel ugyan, de létezhet olyan helyzet is, amikor ez némileg több időt vesz igénybe: amiatt viszont szintén nem kell aggódnod, hogy ezt utólag tudnád meg, több heti várakozás után. A MotorTire áruház maximálisan vevőorientált, így amint megszerzik ezt az infót, ők máris jelzik ezt Neked és tudtok egyeztetni a továbbiakról.

Egyébként a motorgumi árak szintjeiből indultam ki: nos, az áraik nagyon sportszerűek, de még e mellé is járulnak gyakori akciók. Személyes kedvencem az úgynevezett páros akció: alapvetően a kiírt árak mindig csak egy motorgumira vonatkoznak, viszont azok esetében, amelyek ebben a páros akcióban érintettek, ott már kettőre. Tehát igen, jól érted: gyakran találkozhatsz amolyan “1-et fizet, 2-t vihet” kedvezményekkel, amelyek mindenképpen megérik a vásárlást!

Persze egy webáruház nem kizárólag az áraitól lesz jó, hanem olyan egyéb tényezőktől is, amelyeket már az előbbiekre részben ki is tértem. A motorgumi árak színvonalán kívül a MotorTire-nél a kiszállítás például szinte rémisztően gyors, mert amennyiben munkanapokon délig megrendelsz egy terméket és az készleten is van (ezt természetesen látod is a honlapon), már másnap kézhez is fogod kapni! A méretek miatt elég nehéz elképzelni, hogy bárhová is menjen a csomag a házhozszállításon kívül, így ezzel mindenképpen érdemes kalkulálni. Természetesen viszont van náluk lehetőség a személyes átvételre is, ami azért jó, mert egyrészt már ott helyben is tudod ellenőrizni a kapott motorgumi állapotát és minőségét, másrészt van náluk egy nehezen kihagyható lehetőség: előre egyeztetett időpont esetén a műhelyükben ki is cserélik ezt, ha szükséges! Az már pedig csak hab a tortán, hogy a náluk vásárolt motorgumikra jellemzően 12 hónap garancia jár, de az ott végzett szerelési munkákért is vállalnak felelősséget 6 hónap erejéig – persze amennyiben a használati javaslatok betartásra kerülnek. Elvégre túlterhelés esetén nem várható el egy terméktől sem, hogy örök életű legyen…

Nos, remélem, hogy ezek a sorok Téged is meggyőztek arról, hogy igenis megéri a MotorTire oldalát felkeresni, ha szuper motorgumi árakat szeretnél. Én már csak tőlük rendelek, próbáld ki az áruházat te is!