Állati videózás

Az esküvői videós kissé elhűlt, amikor közöltük vele, hogy állatkertben akarunk forgatni.

Mikorra mindkettőnk akarta a házasságot, már négy éves volt Lili, a közös kislányunk. Maja előbb esett teherbe, mint hogy megkértem volna a kezét, a terhesség miatti teendők pedig lefoglaltak minket, nem nagyon volt időnk ilyen romantikus, szentimentális ügyek lebonyolítására. Aztán megszületett a kicsi is, és végképp elmerültünk a gyerek köré szerveződő teendőkben, a munkában, hogy megfelelő életkörülményeket tudjunk fenntartani neki, egymásra is alig jutott időnk sajnos. A kezét egy sikátorban kértem meg Velencében, mert a kedvenc regénye az Utas és holdvilág Szerb Antaltól, és szerettem volna a regény dimenzióiba repíteni egy rövid időre. A kedvenc szereplője Éva, aki nagyon közel áll a halál szimbólumához: így van minden férfi a nőkkel. Mihály karakterét a regényben annyira nem kedvelte, szerinte a férfi nem elég semmire, egy olyan karakter, akit a saját hiányosságai és kevéssége határoz meg pusztán. Tamás volt a legszeretettebb karakter, akiről mindig csak beszélnek, de sosincs jelen, csak a többi szereplő létezésének lenyomatában fellelhető. Szóval letérdeltem a sikátorban a szeretett nő elé, és válogatott, ékesített szavakkal megkértem, hogy legyen a feleségemmé. Ő igent mondott nekem, és a hazafelé vezető úton már az esküvőnket tervezgettük.

A legnagyobb kérdés – első körben legalábbis ezt gondoltuk – a menyasszonyi ruha kérdése volt. Maját kissé aggasztotta, hogy volt rajta néhány plusz kiló, és nem volt benne biztos, hogy igazán szép lesz (én persze igen, szerintem Majánál szebb nő nem létezik a világon, ilyen csodát nem képes létrehozni a teremtő még egyet, mint amilyen az ő formája, tökéletesek voltak a teste arányai.) Aztán később végül is, amikor Maja körülbelül az első boltban megtalálta a megfelelő ruhát, kiderült, hogy annyira nem is volt nagy probléma a menyasszonyi ruha sorsa. Az igazi kihívást az esküvői videós kiválasztása jelentette. Böngésztünk a neten, megkérdeztünk barátokat, de nagy általánosságban senki sem volt elégedett a fölkért céggel, személyekkel…

A legnagyobb probléma az volt, hogy hiányzott a megfelelő felszerelés. Meg persze akadt olyan is, aki a képek minőségével (mármint például kompozíciós megoldásokat tekintve) nem volt megelégedve, a videók mélységélességével, vagy esküvői videós természetével. Nagy probléma volt, hogy némely esetben nem tudták rendesen lekommunikálni a kérést a párok, a videós és a fotós pedig nem kérdezett vissza, bár nem értették a kérést, mentek a saját fejük után, önkényesen viselkedtek, úgy fotóztak, készítettek felvételeket, ahogy nekik tetszett.

Ráadásul mi egyszerre szerettük volna a két dolgot, nem akartunk külön fotóst és esküvői videóst, szerettük volna egyben elintézni a kettőt. Letudni egyszerűen. Maja böngészte gyakran a netet, elég sokáig és hosszasan kutakodott, mire megtalálta a méltán híres fabianfoto.hu weboldalát. Természetes képeket készítettek, azzal meg voltunk elégedve, amikor pedig láttuk, hogy videózást is vállalnak, teljesen elteltünk a gyönyörtől.

esküvői videósMeg is néztük a videókat, nagyon tetszett mindkettőnknek. Igazán szépek voltak a beállítások, a pózok, amelyekből kevés volt, úgy voltak belevágva a videóba, hogy elképesztően természetesnek hasson. Nagyon király videók voltak, a minőségük is rendkívüli, olyan élesek voltak a felvételek, hogy csak lestünk.

Aztán amikor találkoztunk az esküvői videóssal személyesen, tudtuk, hogy minden rendben lesz. Nagyon kedves volt a figura, főleg amikor közöltük vele, hogy állatkertben akarunk forgatni, kissé tényleg meglepődött, de amikor indoklásul fölvezettük, hogy Lili miatt, a kislányunk miatt, aki imádja a zsiráfokat, kedves mosollyal nyugtázta a dolgot.

A videók jól sikerült, a képek is szépek lettek természetesen, a baráti társaságunkban mindenkinek őket ajánlottuk eddig, köszönjük fabianfoto.hu!